Mycket har hänt sedan svensken Curt Lindqvist uppfann disktrasan för 70 år sedan. Den miljövänliga vardagshjälten däremot – den är sig lik, men aldrig har den varit mer aktuell än nu!

Klimatet och miljön är en viktig fråga, och allt fler bryr sig och tar ställning. Det finns dessutom flera skräckexempel på vad som kommer hända om vi inte gör något – nu. För att fånga människors uppmärksamhet har vi tagit hjälp av reklambyrån Annaochanna och tillsammans har vi jobbat fram budskapet ”Utdöda djur som hade levt om vi varit lite smartare”.

Den svenska disktrasan är nämligen inte bara fantastiskt användbar, den är dessutom snäll mot miljön. Den är gjord av hundra procent biologiskt nedbrytbart material och ska källsorteras tillsammans med matavfallet. Disktrasan bidrar även till minskad användning av hushållspapper och är en given ersättare till många andra länders trasor som ofta innehåller plast. Den kan dessutom tvättas i disk- och tvättmaskin, kokas och återanvändas hur länge som helst. Nästan i alla fall. Vi trycker dessutom trasorna med vår egen vattenbaserade och miljövänliga färg.

Disktrasan tas ofta för given i Sverige, som en självklarhet i vardagen. Men den är faktiskt mycket mer än så. För oss är disktrasan en riktig vardagshjälte.

Önskar ni läsa om de djur som dog ut på grund av oss människor i en informationsfolder med bifogade tryckta disktrasor, maila oss på så skickar vi till dig!